• Dotácia na stravu

          • Vážení rodičia ,

            na základe pokynu  Mestského úradu v Poprade - odbor školstva, mládeže a športu - Pokyn č. 2/2021 (celé znenie v prílohe)Pokyn_2_2021_strava.pdf​​​​​​​ k predkladaniu žiadostí o dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom diet‘at‘a na I. polrok školského roka 2021/2022.

            MsÚ na základe  pokynov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny  nás žiada o informovanie rodičov a následne o dodržanie harmonogramu spracovania a predloženia žiadostí o dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom pre deti od 1.9.2021. 

            Právne úpravy od nového školského roku 2021/2022 prinášajú nasledovné zmeny v poskytovaní dotácií na stravu: 

            • Ukončenie plošného poskytovania dotácií na stravu v ZŠ a poslednom ročníku MŠ  a doplnenie novej skupiny detí, ktoré majú nárok na poskytnutie dotácie.

            Novou skupinou detí, na ktoré bude možné poskytnúť dotáciu na stravu sú deti, ktoré žijú v domácnosti, ktorej členovia, si neuplatnili alebo nemohli uplatnit‘ nárok na daňový bonus.

             V nadväznosti na uvedené dochádza k zmene okruhu oprávnených detí , ktorým sa dotácia na stravu sa poskytuje. V sume 1,30 eura a každý deň, v ktorom sa dieťa sa zúčastnilo výchovnovzdelávacieho procesu v MŠ alebo vyučovania v ZŠ a odobralo stravu. :

            • na dieťa, ktoré žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi (d‘alej len „dieťa v HN“),
            • alebo, na dieťa, ktoré žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške životného minima (d‘alej len „diet‘a v ZM“),
            • na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník MŠ alebo ZŠ 1. až 9. ročník a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo šest‘ rokov veku.

            Pre uplatnenie nároku k 1.9.2021 je nevyhnutné predložiť škole uvedené doklady do 29.7.2021              Kontakt škola: 0910 890 455

            K uplatneniu nároku na dotáciu na stravu je nevyhnutné priložiť:

            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi
            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške životného minima
            • čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa (vzor v prílohe).Cestne_vyhlasenie_strava.doc