• Stretnutie s Argentíncom

          • Našu školu navštívil Juan Pablo Van Kooy z Argentíny, ktorý sa porozprával so žiakmi v triede 8. B. Juan Pablo nás prekvapil nielen svojou plynulou slovenčinou, ale aj svojou veselou povahou. Podelil sa o svoju láskou k jazykom a najmä k slovenčine, ktorú sa učí už 6 rokov. Prajeme mu, aby sa mu čo najviac darilo a aby si  vychutnal krásy našej nádhernej krajiny.

             

          • Obedy v ŠJ - platí aj pre budúcich prvákov

          • Vážení rodičia,

            v zmysle novely zákona č.544/2010 Z.z. o dotáciách v pôsobnosti MPSVR SR v znení neskorších predpisov s účinnosťou od 1.1.2019 sa dopĺňa zákon č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní  sa dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa poskytuje na každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ a odobralo stravu. 

            Všetky ďalšie informácie sú uvedené v zápisnom lístku (nižšie), ktorý vás prosíme vypísať a vrátiť do kancelárie ŠJ v termíne od 26. 6. 2019 do 03. 9. 2019

            zapisny_listok_novy.docx​​​​​​​

          • Oznam pre stravníkov ŠJ

          • Oznamujeme všetkým stravníkom, že odhlasovať sa zo stravy je možné do 21.júna.2019 (t. j. do piatku). V poslednom týždni už odhlasovanie nie je možné.

          • Naši nemčinári opäť zažiarili

          • Karpatskonemecký spolok na Slovensku aj v tomto roku usporiadal súťaž v nemeckom prednese.

            Regionálne kolo tejto súťaže sa uskutočnilo 14. júna v Kežmarku. Naši žiaci Adam Trebuna z 9. B, Laura Malatinová z 3. B a Tímea Neuvirthová z 8.B získali 1. miesta. Blahoželáme!

          • Kinderiáda sa vydarila

          • V posledný májový piatok sme usporiadali kinderiádu - atletickú súťaž najmladších žiakov, ktorá je súčasťou Športovej olympiády detí a mládeže mesta Poprad. Organizátorom tohto podujatia je naša škola každoročne. Deti z desiatich popradských škôl si na športoviskách a v telocvičniach zmerali sily vo viacerých atletických disciplínach. Podujatie sa napriek neustálej hrozbe dažďa vydarilo a deti bojovali z plných síl, aby dosiahli čo najlepší výsledok pre seba i pre svoju školu. V sekcii Šport nájdete kompletné výsledky a v našom Fotoalbume si môžete prezrieť ďalšie fotografie. Nižšie sme pridali aj videoreportáž TV Poprad.

          • Našu environmentálnu učebňu navštívili hostia zo zahraničia

          • V tomto mesiaci navštívili Poprad a okolie žiaci zo Základnej školy z Rakovca nad Ondavou spolu s ďalšími hosťami zo zahraničia. Návšteva bola súčasťou realizácie druhého ročníka medzinárodného projektu EXON – Bádatelia prírody. Na výmennom environmentálnom projekte, podporovanom Európskou úniou prostredníctvom programu Erasmus, sa podieľajú učitelia a žiaci z Poľska, Portugalska, Českej republiky a zo Slovenska – práve z obce Rakovec nad Ondavou na Zemplíne.

            Program účastníkov projektu v našom regióne bol bohatý. V rámci neho  navštívili aj našu učebňu environmentálnej výchovy, ktorú sme v roku 2015 zriadili v spolupráci so Správou Tatranského národného parku. Jej zmysel a poslanie im priblížila Martina Proháczková, pracovníčka pre environmentálnu výchovu Správy TANAP-u.

            V učebni na žiakov a učiteľov čakali rôzne prekvapenia a zaujímavé aktivity. Žiaci neskôr túto návštevu okomentovali takto:  „Pobyt v tejto učebni nám priniesol množstvo zážitkov, odpovede na naše otázky,  ale aj varovania a odporúčania na tému pobytu v prírode. Dozvedeli sme sa napríklad, pred čím si máme v lese dávať pozor, ako sa správať pri stretnutí s medveďom, čo robiť, ak človeka uhryzne vretenica, napadne kliešť a ako predchádzať riziku nákazy nebezpečným ochorením.“

             

          • Zákaz používania mobilných telefónov počas celého vyučovacieho dňa

          • Pedagogická rada sa dňa 15. apríla t. r. uzniesla na zmene Vnútorného poriadku školy (školského poriadku). Bod č. 7 má nasledovné aktualizované znenie:

            V prípade, že si do školy prinesieš mobilný telefón alebo iné elektronické médiá, musíš ich mať počas celého vyučovacieho dňa (vrátane prestávok) vypnuté. Ak toto pravidlo nebudeš rešpektovať, vyučujúci ti tieto médiá môže vziať a odovzdať zástupcovi riaditeľa školy. Ten ich odovzdá tvojmu rodičovi (zákonnému zástupcovi). Táto skutočnosť bude považovaná za porušenie pravidiel školského poriadku školy a budú za ňu udelené výchovné opatrenia.

             

          • Úspešná účasť žiakov na cudzojazyčných umeleckých súťažiach

          • V minulom týždni sa naši žiaci zúčastnili na dvoch cudzojazyčných umeleckých súťažiach, v ktorých postúpili do vyšších kôl. Premiérovo sa uskutočnila súťaž Rés cordis (Vec srdca) - video TV Poprad nižšie - a tradične sa naši žiaci zapojili do  súťaže  Dni Friedricha Lamma. Vo Fotoalbume nájdete zábery z týchto súťaží aj s podrobnejšími informáciami.

          • Žiačky našej školy získali majstrovský titul v gymnastickom štvorboji

          • V dňoch 14. a 15. mája 2019 sa v Dubnici nad Váhom konali Majstrovstvá Slovenska v gymnastickom štvorboji žiakov ZŠ. Do tejto súťaže postúpili 5-členné tímy žiakov, ktoré zvíťazili na jednotlivých krajských kolách. Prešovský kraj úspešne reprezentovali naše žiačky a žiaci vo všetkých kategóriách - zvíťazili na krajskom kole, ktoré sa uskutočnilo 25. apríla na pôde našej školy. V súťaži dievčat získali celoslovenský majstrovský titul tímy v kategórii B a C, dievčatá z kategórie A získali bronz. Medzi chlapcami sa najviac darilo družstvu v kategórii C, ktorý sa postavil na tretiu priečku. Chlapci z kategórie A obsadili šieste miesto, chlapci z kategórie B skončili na siedmom mieste. Fotografie zo súťaže nájdete v našom Fotoalbume, TU.

          • Skvelé umiestnenia v regionálnom kole súťaže Štúrov Zvolen

          • Regionálne kolo súťaže Štúrov Zvolen, v ktorej si žiaci merajú sily v úrovni svojich rečníckych schopností, prinieslo našej škole dve popredné umiestnenia. Šiestačka Barbora Galajdová získala druhé miesto a ôsmačka Daniela Husárová sa postavila na tretiu priečku. Srdečne blahoželáme!

            Viac o súťaži sa dozviete z reportáže TV Poprad.

          • Víťazstvo vo výtvarnej súťaži

          • Naša žiačka Veronika Lazorová zvíťazila v regionálnej výtvarnej súťaži venovanej 15. výročiu členstva Slovenskej republiky v Európskej únii. Blahoželáme!

            Pozrite si aj reportáž z odovzdávania ocenení, ktorú pripravila TV Poprad.

          • Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia, pozývame vás na triedne schôdze rodičovského združenia, ktoré sa budú konať vo štvrtok 9. mája 2019. Budú prebiehať formou konzultácií s triednymi učiteľmi. Čas je individuálny - podľa oznámenia triedneho učiteľa.