• Aj na na našej škole budeme oslavovať Európsky deň jazykov.

          • Jeho cieľom je podnietiť 800 miliónov Európanov zo 47 členských štátov Rady Európy, aby sa bez ohľadu na vek, v školách aj mimo nich, učili viac jazykov. S presvedčením, že jazyková rozmanitosť je nástrojom na dosiahnutie väčšieho interkultúrneho porozumenia a kľúčovým prvkom bohatého kultúrneho dedičstva nášho kontinentu, Rada Európy podporuje mnohojazyčnosť v celej Európe. Z iniciatívy Rady Európy v Štrasburgu sa Európsky deň jazykov (EDJ) oslavuje každoročne 26. septembra už od roku 2001. My si tento deň pripomenieme vo štvrtok 23. septembra 2021. Našich žiakov čakajú rôzne zaujímavé aktivity.

          • Otvárame nový školský rok

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            s potešením Vám oznamujeme, že dňa 2. septembra 2021 (štvrtok) o 9. hodine slávnostne otvárame školský rok 2021/2022. Podobne, ako v minulom školskom roku, aj tento rok bude otvorenie prebiehať v triedach.

            Príchod žiakov do škôl je v čase od 8:00 do 8:50 hod. Pri vstupe do budovy školy sú žiaci povinní dodržiavať odstupy, dezinfikovať si ruky a nasadiť si rúško.

            Žiaci pri vstupe do triedy odovzdajú triednemu učiteľovi čestné vyhlásenie o bezpríznakovosti; formulár nájdete v prílohe tohto oznamu. Druhou možnosťou (odporúčanou) je využiť elektronickú verziu tohto vyhlásenia prostredníctvom rodičovského konta na stránke Edupage (tak, ako v predchádzajúcom školskom roku):

            Štart → Žiadosť/Vyhlásenie

            Upozorňujeme vás, že dňa 2. septembra nebude v prevádzke školská jedáleň ani školský klub detí.

            Prajeme všetkým šťastný nový (školský) rok.

            VYHLÁSENIE O BEZPRÍZNAKOVOSTI ŽIAKA

            Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_bezpriznakovosti.docx

            VYHLÁSENIE O BEZPRÍZNAKOVOSTI NÁVŠTEVNÍKA ŠKOLY

            Vyhlasenie_navstevnika_o_bezpriznakovosti.docx

          • Záväzné prihlasovanie žiakov do školského klubu (ŠKD)

          • Záväzné prihlasovanie detí na výchovnú činnosť do školského klubu sa začína už teraz.  t.j. od  27. 8. do 7. 9. 2021. Upozornenie: Po tomto termíne už nebude možné dieťa zapísať do ŠKD. Prosíme rodičov vypísanú žiadosť odovzdať vychovávateľkám ŠKD.

            Žiadosť - ŠKD

            Prosíme aj o vyjadrenie záväzého záujmu (krátke zakliknutie) v rodičovskom konte EduPage:

            Komunikácia → Pridelené akcie na vyplnenie

            Ďakujeme.

             

          • Dotácia na stravu

          • Vážení rodičia ,

            na základe pokynu  Mestského úradu v Poprade - odbor školstva, mládeže a športu - Pokyn č. 2/2021 (celé znenie v prílohe)Pokyn_2_2021_strava.pdf​​​​​​​ k predkladaniu žiadostí o dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom diet‘at‘a na I. polrok školského roka 2021/2022.

            MsÚ na základe  pokynov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny  nás žiada o informovanie rodičov a následne o dodržanie harmonogramu spracovania a predloženia žiadostí o dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom pre deti od 1.9.2021. 

            Právne úpravy od nového školského roku 2021/2022 prinášajú nasledovné zmeny v poskytovaní dotácií na stravu: 

            • Ukončenie plošného poskytovania dotácií na stravu v ZŠ a poslednom ročníku MŠ  a doplnenie novej skupiny detí, ktoré majú nárok na poskytnutie dotácie.

            Novou skupinou detí, na ktoré bude možné poskytnúť dotáciu na stravu sú deti, ktoré žijú v domácnosti, ktorej členovia, si neuplatnili alebo nemohli uplatnit‘ nárok na daňový bonus.

             V nadväznosti na uvedené dochádza k zmene okruhu oprávnených detí , ktorým sa dotácia na stravu sa poskytuje. V sume 1,30 eura a každý deň, v ktorom sa dieťa sa zúčastnilo výchovnovzdelávacieho procesu v MŠ alebo vyučovania v ZŠ a odobralo stravu. :

            • na dieťa, ktoré žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi (d‘alej len „dieťa v HN“),
            • alebo, na dieťa, ktoré žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške životného minima (d‘alej len „diet‘a v ZM“),
            • na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník MŠ alebo ZŠ 1. až 9. ročník a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo šest‘ rokov veku.

            Pre uplatnenie nároku k 1.9.2021 je nevyhnutné predložiť škole uvedené doklady do 29.7.2021              Kontakt škola: 0910 890 455

            K uplatneniu nároku na dotáciu na stravu je nevyhnutné priložiť:

            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi
            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške životného minima
            • čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa (vzor v prílohe).Cestne_vyhlasenie_strava.doc


          • Záver šk. roka 2020/2021

          • Dňa 30.6.2021 (streda) slávnostne ukončíme školský rok. 

            Vstup do školy je od 8.30 hod., žiaci budú vo svojich triedach o 9.00 hodine, po príhovoroch a odovzdávaní vysvedčení sa   od 11.00 hod. vydávajú obedy.

          • Oznam pre stravníkov

          • Z dôvodu vyúčtovania stravného za školský rok 2020/2021 vám oznamujeme, že posledné odhlasovanie z obedov bude možné najneskôr 25.06.2021 - piatok do 14.00 hodiny.  Iba v prípade choroby bude obed poskytnutý do jednorazového obalu.

          • Upozornenie pre zákonných zástupcov detí (mesto Poprad)

          • Momentálne prebieha druhá fáza sčítania obyvateľov na území Slovenskej republiky – asistované sčítanie. Počas realizácie sčítania obyvateľov sa zistilo, že mnoho rodičov sčítalo svoje deti nesprávnym spôsobom, a to v rámci vyplnenia údaja o počte detí vo svojom vlastnom formulári. Týmto mesto Poprad vyzýva rodičov, ktorí svoje deti nesčítali pod ich vlastným rodným číslom, aby ich prišli sčítať na ktorékoľvek kontaktné miesto pre sčítanie obyvateľov. Bližšie informácie nájdete na stránke mesta - TU. Zoznam kontaktných miest sa nachádza TU.

          • Jazykový kvet 2021 - trojnásobný postup do celoslovenského finále

          • Na krajskom kole súťaže Jazykový kvet sa našim žiakom mimoriadne darilo aj v tomto roku. Porotu zaujali umeleckým prednesom v nemeckom jazyku a získali popredné umiestnenia, z toho tri víťazné.

            2. miesto získala Kristína Beľujská z 8. A triedy. Na 3. mieste sa umiestnili Rastislav Hriceňák z 3. C triedy, Martina Michalidesová z 5. A triedy a Šarlota Mlynárová zo 7. A triedy. 4. miesto získali Matúš Mikula z 5. A triedy a Alexandra Kaprálová zo 7. A triedy. Prvenstvo a postup do celoslovenského finále si vybojovali Laura Malatinová z 5. B triedy, Zuzana Šimšajová zo 7. A triedy a Barbora Galajdová z 8. A triedy.

            Všetkým žiakom srdečne blahoželáme!

            Súťažné videá účastníkov krajského kola si môžete pozrieť v dokumente nižšie. 

            Sutazne_videa_Jazykovy_kvet_2021.pdf

             

        • Zápis do 1. ročníka
          • Zápis do 1. ročníka

          • Vážení rodičia,

            srdečne Vás pozývame na 

            zápis detí do 1. ročníka na školský rok 2021/2022

            ktorý sa z dôvodu núdzového stavu uskutoční elektronickou formou (bez osobnej prítomnosti detí)

            od 06.04.2021(utorok) do 08.04.2021(štvrtok).

            Elektronická prihláška je k dispozícii. 

            Ďalšie informácie nájdete v prílohe.

            Prajeme Vám veľa zdravia a tešíme sa na Vás.

            Pedagógovia ZŠ s MŠ Dostojevského ul. v Poprade

             

          • Naša škola je plná Všetkovedkov, dvaja z nich sa dokonca zaradili medzi najlepších na Slovensku

          • Vedomostná súťaž Všetkovedko sa naozaj zameriava takmer na všetko. Je určená pre žiakov druhého, tretieho a štvrtého ročníka základnej školy a naši žiaci ju majú veľmi radi. A nielen to. Pravidelne ukazujú, že dokážu spájať vedomosti z rôznych odborov, majú dobrý pozorovací talent a vedia si poradiť aj s tvorivými úlohami. Titul Všetkovedko si v tomto roku spomedzi 78 žiakov školy odnieslo 35 žiakov. Sú to žiaci, ktorí si na svojom diplome prečítali, že sa svojimi odpoveďami zaradili medzi 30 percent najmúdrejších žiakov. Medzi nimi máme dvoch žiakov, ktorí sa dostali na úplný vrchol tejto súťaže, pretože odpovedali správne na všetky otázky. Ľudmilka Adamkovičová z 2. D triedy je jednou zo 61 súťažiacich, ktorým sa to na Slovensku medzi druhákmi podarilo. Svojím výsledkom predbehla 99,58 percent zúčastnených druhákov. Do galérie slávy tohtoročnej súťaže na stránke organizátora sa dostane aj fotografia Alexa Lihaja zo 4. A, ktorý je jedným z 25 súťažiacich, ktorí rovnako dosiahli stopercentný výsledok. Za ním sa  v rámci Slovenska umiestnilo až 99,78 percenta štvrtákov. Im dvom a všetkým Všetkovedkom z našej školy srdečne blahoželáme!

          • Úspechy na jazykovej olympiáde

          • Aj v súčasných sťažených podmienkach prebiehajú žiacke súťaže a olympiády. Zúčastňujú sa na nich aj naši žiaci. Veľký úspech dosiahol Tadeáš Husár zo 7. A, ktorý pod vedením pani učiteľky Zuzany Hriceňákovej zvíťazil v okresnom kole Olympiády v nemeckom jazyku. Na krajskom kole sa umiestnil na skvelom piatom mieste. Na krajskom kole nás reprezentovala aj Šarlota Mlynárová z tej istej triedy. Žiakom blahoželáme a tešíme sa z ich úspechov.

        • Návrat do školy 8. 2. 2021
          • Návrat do školy 8. 2. 2021

          • Vážení rodičia,

            ako ste už boli informovaní triednymi učiteľmi počas online rodičovských združení, do školy nastupujeme v pondelok 8.2.2021.

            Pripomíname, že vyučovanie začína o 8:00 hod; žiaci prichádzajú do školy od 7:15 hod. Pri vstupe do budovy školy sú povinní prejsť ranným filtrom: meranie teploty, dezinfekcia rúk a musia mať nasadené rúško (prosíme o kontrolu veľkosti rúška - aby deťom nestláčalo nos - nosia ho potom nesprávne).

            Žiaci sú pri vstupe do školy povinní preukázať sa Vyhlásením o bezinfekčnosti. Tento dokument máte možnosť poslať triednym učiteľom aj elektronicky cez EduPage.

            Vyučovanie prebieha v predprázdninovom režime. ŠKD funguje od 6:30 hod do 16:30 hod každý deň. Aj tu platí povinnosť používať rúška.

            Tešíme sa, že máme možnosť otvoriť školu aspoň pre 1.stupeň. Veríme, že dodržiavanie bezpečnostných hygienických opatrení nám umožní v zdraví tak pokračovať až do konca školského roka.

            Prajeme všetkým veľa zdravia.

            Kolektív pedagógov

             

          • Oznam pre stravníkov

          • Prosíme rodičov žiakov, ktorí sa stravujú v školskej jedálni, aby do konca januára 2021 uhradili zálohovú platbu za stravné vo výške 30 eur. Preplatok bude vrátený pri vyúčtovaní v júli. (Číslo účtu ostáva rovnaké - SK61 0200 0000 3500 1583 9562. Do poznámky treba uviesť meno žiaka a jeho triedu.)