• Jazykový kvet - naši žiaci si vo finále súťaže vybojovali sedem diplomov, z toho tri za celkové víťazstvo

          • Pozrite si mená žiakov, ktorí pre našu školu získali víťazné umiestnenia v celoštátnom finále jazykovo-prednesovej súťaže Jazykový kvet. Zaslúžili sa o to svojím talentom, ochotou rozvíjať ho a získavať nové vedomosti a skúsenosti. V tomto ich podporovali pedagógovia Zuzana Hriceňáková, Mária Vicianová a Bibiana Stoklasová. Veronika Šimkaninová si víťazstvo po roku zopakovala a vyslúžila si aj ocenenie predsedníčky celoštátnej organizačnej komisie za prednes. Všetkým žiakom srdečne blahoželáme!

          • Oznam pre zástupcov tried RZ

          • Prosíme všetkých zástupcov tried RZ, aby prišli dňa 25.6.2020 (štvrtok) o 16.30 na zasadnutie zástupcov tried. Vaša účasť je veľmi potrebná. Program: Likvidácia starého RZ. Za pochopenie ďakujeme.

          • Dôležitý oznam ŠJ

          • Žiaci druhého stupňa, ktorí sa prihlásia na obed (aj keď iba jeden deň) v mesiaci jún, budú mať stiahnutú aj réžiu 2 eurá.

          • Drobná zmena od pondelka

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            v rámci uvoľňovania opatrení sme aj my vykonali drobnú zmenu,  ktorá sa týka príchodu žiakov do školy. Od pondelka 15. júna budú žiaci prichádzať do školy v režime z obdobia pred rozšírením ochorenia COVID 19. To znamená: príchod do školy od 7.30 hod. (bez rannej družiny), začiatok vyučovania o 7.50. Obedovať budú žiaci aj naďalej podľa rozpisu platného od 1. júna 2020.

          • Oznam ŠKD

          • Prosíme rodičov, aby vypísali tlačovo na vrátenie poplatku ŠKD  za mesiace apríl a máj  (prerušenie  prevádzky z dôvodu  epidémie ochorenia COVID 19).

            Ak vaše dieťa  nechodí do ŠKD ani v mesiaci jún, je potrebné vypísať  aj odhlášku.

            Vypísané a vami podpísané tlačivá prosím odovzdajte svojej pani vychovávateľke, prípadne triednej pani učiteľke najneskôr do 15. 6. 2020.

            Odhlaska_z_SKD.docx

            Vratenie_preplatku_SKD.docx

          • Prvého júna otvárame školu s obmedzenými podmienkami

          • Vážení rodičia,

            teší nás, že na základe odporúčaní Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a Úradu verejného zdravotníctva SR zo dňa 18.05.2020 môžeme od 1. júna 2020 spustiť prevádzku ZŠ pre žiakov 1. až 5. ročníka ZŠ, aj keď s obmedzenými podmienkami. Žiaci budú rozdelení do skupín s maximálnym počtom žiakov 20. Bude zmenená aj organizácia vyučovania a budú sprísnené hygienické opatrenia. Dokumenty s dôležitými informáciami o organizácii príchodu detí do školy a o priebehu vyučovania zašlú rodičom žiakov triedni učitelia. Dôležité je, aby rodičia pred nástupom dieťaťa do školy vyplnili a odovzdali VYHLÁSENIE O BEZINFEKČNOSTI. Tieto dokumenty nájdete aj nižšie.

            Otvorenie_skoly_1.6.2020.pdf

            Vyhlasenie_rodica.pdf

             

             

          • Deviatačky dosiahli pekné umiestnenia v chemickej olympiáde

          • Dve naše žiačky z 9.C dosiahli na okresnom kole Chemickej olympiády nádherné výsledky. V súvislosti s pandémiou koronavírusu  sa okresné kolo konalo nezvyčajne - dištančnou formou. Napriek tomu sa dievčatá s podmienkami súťaže popasovali veľmi dobre. Mária Benková si vybojovala svojou vytrvalosťou a príkladným prístupom k príprave 3. miesto a Lívia Mlynárová predčila svoje vlastné očakávania dosiahnutým 5. miestom.  Gratulujeme dievčatám k dosiahnutým umiestneniam a veríme, že nadobudnuté poznatky využijú v ďalšom štúdiu na strednej škole.

          • Poďakovanie - pomoc pri šití rúšok

          • Milí žiaci, rodičia, kolegovia, priatelia. Nachádzame sa v ťažkej situácii, ktorú, veríme, spoločnými silami zvládneme. Máme úžasnú schopnosť aj z mála vyrobiť veľa, vieme si poradiť. Máme ochotu a pracovitosť naše schopnosti premeniť na činy, ktoré pomôžu nielen nám, ale aj ostatným.

            Chceme sa poďakovať učiteľom a vychovávateľom z našej školy, ktorí sa pustili doma  do šitia tak potrebných a nedostatkových rúšok. Rúška boli poslané do nemocnice, na onkologickú ambulanciu, do chudobných rodín, ktoré si nemajú možnosť rúška zakúpiť, do sociálne slabších rómskych rodín, rehoľníkom, ktorí pomáhajú dôchodcom a zdravotne ťažko postihnutým donášať nákupy a stravu, starým a ťažko postihnutým, ktorí sú odkázaní na pomoc od iných, susedom, kolegom, priateľom, rodine. Veľká vďaka patrí tým, ktorí boli a sú ochotní zdarma rúška šiť, dodať potrebný materiál a rozdeliť sa s inými.

          • Naši žiaci opäť mimoriadne úspešní v súťaži Jazykový kvet

          • Organizátori jazykovo-prednesovej súťaže Jazykový kvet vyhodnotili výkony žiakov na súťaži v Prešove, ktorá sa uskutočnila 9. marca, a rozhodli o ich celkovom poradí v krajskom finále. Naši žiaci opäť prezentovali svoje výborné jazykové a umelecké schopnosti a zodpovednú prípravu pod vedením svojich pedagógov a všetci získali medailové umiestnenia. Srdečne im blahoželáme a siedmim víťazom prajeme veľa úspechov na celoštátnom finálovom kole.

          • Podrobnosti o zápise budúcich prvákov

          • Mií rodičia (našich) budúcich prvákov, prinášame vám podrobné informácie o zápise detí do prvého ročníka, ktorý sa v tomto roku uskutoční elektronickou formou (prihláška TU). Elektronicky vyplnenú prihlášku netreba doručiť (doniesť) v papierovej forme. Papierová prihláška je určená pre rodičov, ktorí z nejakých dôvôdov nemajú dostupnú elektronickú formu. Overovanie údajov z  prihlášok sa uskutoční v škole dva týždne po začatí vyučovania. Detailné informácie nájdete v dokumente pod týmto textom alebo TU. Keďže práve čítate tieto riadky, dúfame, že ste si pre svoje dieťa na budúcich deväť rokov vybrali našu školu. Ak však ešte nie ste rozhodnutí, veríme, že vám pomôžu informácie o škole, ktoré sú tiež súčasťou priloženého dokumentu. Tešíme sa na stretnutia s vašimi deťmi a s vami v budúcom školskom roku.

            (Informácie a tlačivá nájdete v sekcii Zápis do  1. ročníka v ľavej časti tejto stránky. Nachádza sa tam aj elektronická prihláška.)

          • Oznam pre stravníkov v ŠJ

          • Vážení rodičia a ostatní stravníci,

            vzhľadom k  mimoriadnemu opatreniu  prerušenia prevádzky škôl a taktiež prerušenie vydávania stravy v ŠJ

            je platba za stravné pozastavená od 1. apríla až do odvolania.

             V prípade, že máte trvalý príkaz, prosíme Vás o jeho pozastavenie.

            Všetky bližšie informácie vám budeme poskytovať priebežne.

            Ďakujeme.

          • Informácia o zápise budúcich prvákov

          • Oznamujeme rodičom našich budúcich žiakov, že zápis  do 1. ročníka sa uskutoční v termíne od 20. apríla do 24. apríla 2020, a to elektronickou formou. Podrobnejšie informácie a prihlasovací formulár zverejníme čoskoro na našej stránke.

          • Bojujeme o titul NAJ ŠKOLA - hlasovanie

          • Naša škola sa zapojila do súťaže o titul NAJ ŠKOLA, ktorú vyhlásil Rozlas a televízia Slovenska (RTVS). Možnosť preukázať svoje vedomosti a schopnosti v televíznom štúdiu dostanú žiaci školy, ktorá v rámci okresu dostane najviac hlasov. Prosíme žiakov, rodičov a širokú verejnosť o podporu, v prípade víťazstva môže škola získať nemalú finančnú odmenu. Hlasovanie prebieha do 12. apríla a je veľmi jednoduché. Na identifikáciu hlasujúceho je potrebná len e-mailová adresa. Počet hlasov od jedného podporovateľa nie je obmedzený, viac hlasov zvyšuje pravdepodobnosť postupu do televíznej súťaže. PRIAMY ODKAZ NA STRÁNKU, NA KTOREJ MÔŽETE HLASOVAŤ: RTVS - NAJ ŠKOLA

          • Usmernenia ministerstva školstva - koronavírus

          • Usmernenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vo veci preventívnych opatrení v súvislosti s epidémiou koronavírusu a vo veci prerušenia vyučovania v školách a školských zariadeniach v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane nájdete na stránkach ministerstva, TU.